Célok 2019

Először is mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!  Tudom egy picit megkésve érkezem ezzel a bejegyzéssel, de teljesen elveszi a szabadidőmet a munka, erről majd bővebben fogok írni lentebb. Örömhírként jelentem be, hogy újra lehet hozzászólásokat írni, köszönöm, hogy szóltatok, hogy gond van vele! Nekem tökre nem tűnt fel, hogy blokkolva van, bár azt tagadhatatlan, furcsának véltem, hogy senki nem ír egyetlen mukkot se.

Az előző évvel szemben, ebben az évben nem igazán lesznek kihívások, csak önszorgalmi célok, amiket én kitűzök magam elé. A tavalyi évben a tanfolyam feladataira és a vizsgára koncentráltam leginkább. Viszont most magamat kell ösztönöznöm majd a munkára, elég sok mindenben és ezen múlik majd az is, mennyi mindent sikerül megvalósítani a felsoroltak közül.

Rajzolás

Az első és egyben legfontosabb célom, ami az lenne, hogy az idei esztendőben minél több rajzot sikerüljön alkotnom. Nem szeretnék teljesíthetetlen elvárásokat írni, mert annak nem sok értelme van, de egy hónapban 2-3 rajzot, ha sikerülne elkészítenem, akkor elégedett lennék. Törekedni szeretnék arra, hogy a rajzokat alaposan készítsem el, ne kapkodjak, hanem inkább tartson tovább az elkészítése egy rajznak, de az eredmény magáért beszéljen. Ami még fontos lenne a rajzolás tekintetében, hogy sokféle stílust kipróbáltam a tavalyi évben, ami nagyon jó volt gyakorlásnak, azonban a továbbiakban egy sémát szeretnék majd továbbvinni a munkáimban. A digitális rajzolás terén a gyerek illusztrációk mellett döntöttem, mivel mindig is az aranyos és vidám rajzokat készítettem el a legnagyobb örömmel. Illetve amit még szeretnék, hogy az idei évben több szerepet kapjanak a vektorgrafikus Adobe Illustrator rajzaim is, ezek főként a szintfenntartás végett és mert szeretnék egy 2019-es portfóliót is összerakni az önéletrajzomhoz. Utóbbiak a Dribbble oldalra kerülnek majd fel, mert ez az oldal kimondottan vektorgrafikus munkákat tartalmaz nagy többségben. A digitális rajzaimat meg elkezdem megosztani több felületen is – Behance, Artstation, Deviantart, Instagram, Pinterest, Tumblr – és talán még 1-2 videót is készítenék a Youtube vagy a Twitch csatornámra, de ez csak abban az esetben, ha tényleg nem lesz semmi más dolgom, mert nem szeretnék igénytelenül összerakott Speed paint videókat készíteni, mert annak aztán semmi értelmét nem látom. Megrendeléseket idén is szeretnék fogadni, bár szerintem ez teljesen magától értetődő.

Blog

Akkor ha már ennyire emlegetem az igényes szót, a blogolást ejtsük meg a listában következőként. Törekedni fogok a rendezettebb és tartalmasabb bejegyzések megírására. Ha nincs miről írnom, akkor inkább nem is lesz bejegyzés, de nem akarom azt érezni a saját munkáimnál később visszaolvasva, hogy nincsen se eleje, se vége az egésznek. 2019-ben a blogom tematikák szerint alakul majd, inkább szétbontom a témákat és több időt szánok 1-1 bejegyzésre. Szeretném, ha átlátható lenne az oldal.  A blogom csak nagyon minimális szinten szeretném belevinni a közösségi médiába, mert az én esetemben egyáltalán nem az olvasottságról szól ez, jobban örülök annak, ha egy kialakult “olvasótáborom” van, akik egy kis közösséget alkotnak a maguk módján.  A nyitóoldalam hamarosan portfólióként funkcionál majd. Sokat törtem rajta a fejem, hogy el kellene kezdeni angolul vezetni a blogot, de aztán mellőztem ezt az ötletet. Viszont mindenképpen szerettem volna valami angol felületen is megosztani a munkáimat mikroblog formában akár. Erre fent lesz tartva a Tumblr, ami ennek a blognak a külföldi megfelelője és kizárólag a munkáimat és az azokhoz írt rövid megjegyzéseimet tartalmazza majd angol nyelven.

Munkahely

Ami a jelenlegi munkahelyemet illeti nincsenek ezzel kapcsolatosan nagy terveim, mint tartani az eddigi szintet, amit nyújtottam számukra. November óta home office-ból végzem a feladataim, amiket a cégem ad nekem. Rengeteg feladatot kapok és sok esetben túlórázom. Tavaly október óta nem raktunk fel friss termékeket az oldalra, azonban valamiért január közepén amikor felmentem megbeszélésre parancsot kaptam rá, hogy azonnal kezdjünk el feltölteni mindenhová mindent.  Ezen kívül még egy rakat másik munkát is adtak nekem. Ezért is nem volt az utóbbi időben felőlem semmiféle blogbejegyzés, mert tele vagyok munkával és este 7-8 óráig nem is csinálok mást, mint az excel táblázatokat készítem.   Magam is meglepődöm, de nagyon becsületesen végzem a munkám és a munkaidőt is tisztességesen végig viszem. Másodállást is keresek, ez meg is lett beszélve a főnökkel, amikor eljöttem. Ha szerencsém lesz, akkor találok egy számomra kedvező grafikusi pozíciót előbb-utóbb. Szóval röviden-tömören ezek a tervek, munka terén csak szeretném továbbra is hozni azt, amit megszokhattak tőlem a cégnél, aztán remélem, hogy meglesznek velem elégedve.

Nyelvvizsga

Sokszor írtam a nyelvvizsgát, ami egy minden évben előkerülő célkitűzésem és kivétel nélkül minden esetben elmarad a vele kapcsolatos siker learatása. Azzal magyarázom,  mert egyrészt nem tudtam beilleszteni a mindennapjaimba, így is rettenetesen soknak éreztem a tavalyi programlistám. Eleinte az iskolai teendők, a beadandók és a vizsgára való felkészülés miatt nem sikerült ebbe mélyebben beleásnom magam, majd lett időm és a rajzolás mellett szakítottam időt a nyelvtanulásra is. A későbbiekben azonban megint más került előtérbe, a költözés és házalakításra ment el még a szabadidőm is és erről újra megfeledkezhettem.  Ezért ez nem sikerült tavaly. Másrészről meg az én hibám, mert valamiért nagyon nehezen ülök le nyelvet tanulni még akkor is, ha mondjuk nincs más dolgom. Ebben az évben azonban őt szeretném még a rajzolás mellett a második legfőbb célnak kitűzni. Nem is azért, mert annyira szükségem lenne egy nyelvvizsgára, hanem önbizalmat kell szereznem, hogy bátran és önfeledten merjek telefonon vagy levelezésben beszélni a külföldi megrendelőimmel.

Házfelújítás és kertészkedés

Az idei évben is szeretnénk továbbhaladni a házfelújítással és ebbe az én terveim szerint a kertnek a gondozása is beletartozik. Annyira várom, ne tudjátok meg! Egyszerűen imádom a szép kerteket és végre nekem is lesz egy saját kertem.  Szeretnék majd ültetni fekete fenyőt, amerikai hegyi mamutfenyőt, himalájai cédrust, ezenkívül liliom és cseresznyefákat a kertünkbe. Az előkertet és a kocsibeálló szélét meg tulipánokkal szeretném teleültetni. A tavalyi évben ugye elkészült a házban a konyha és a fürdőszoba. Idén ha minden igaz csináljuk tovább és következik a szobákba az ablak és ajtócsere, padlóhűtés és a laminált parkettázás. Illetve a tetőszerkezet is mielőbbi felújításokat kíván.

Sütni-főzni

Szerencsére ez a célom már december vége óta tart. Amióta meglett az új konyhánk egyre gyakrabban főzök valamit. Rengeteg dicséretet is kaptam a választékos menükért, ami nagyon nagy erőt és önbizalmat adott a főztjeimhez. Megtanultam marhahúslevest, vadast, halászlét, töltött káposztát, székelykáposztát készíteni. Terveim közt van, hogy valamikor elmenjünk és vásároljunk új serpenyőket és akkor gyakrabban készítek majd frissensült ételeket és palacsintát is. Még egy olajsütőt és egy paradicsomdarálót akarok az idén beszerezni és akkor nagyjából mindenem meglesz, ami a konyhai eszközöket és felszerelést illeti.

Ennyi lenne, amit én lényegesnek tartottam megemlíteni, nincsenek ebben az évben azért annyira nagy elvárásaim magammal szemben. De úgy érzem ez így teljesen rendben van, nem lehet mindent egyszerre akarni.

Remélem nektek is tetszenek az idei évre tervezett célok és ötleteim. Ötleteket és tippeket szívesen fogadok, a hozzászólásokhoz írjátok meg nyugodtan a véleményeteket, saját tapasztalatok vagy hogy ti az idei évre miket terveztek.

Ha sikerül letudnom a munkai teendőimet, akkor ígérem érkezem friss témákkal és rajzokkal.

Addig is sziasztok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s